Kes-Kis ry:n 30-vuotisjuhlanäyttelyiden infokirje

Luethan infokirjeen huolella. Luethan myös Korona-tiedotteemme.

Korona-tiedote

Huom! THL:n mukaan koronavirus aiheuttaa hengitystieinfektion, jonka oireita voivat olla mm. yskä, kurkkukipu, kuume, hengenahdistus, lihaskivut, vatsaoireet ja päänsärky. Yleisötilaisuuteen tai julkiseen tilaan, kuten kissanäyttelyymme, ei saa tulla, jos taloudessa on mitään sairastumiseen viittaavia oireita. Jos sinulla tai talouteesi kuuluvalla on mitään koronaan viittaavia oireita tai todettu koronatartunta, ethän tule näyttelyyn. Myöskään tämän talouden kissoja ei saa tuoda näyttelyyn kenenkään muun mukana.

 

Keski-Suomen kissayhdistyksen 95. ja 96. kansainväliset kissanäyttelyt 11. ja 12.9.2021 Laukaassa

 

NÄYTTELYSSÄ OLLESSASI PYYDÄMME, ETTÄ VIETÄT NÄYTTELYHALLIN PUOLELLA MAHDOLLISIMMAN VÄHÄN AIKAA JA KÄYTÄT KASVOMASKIA. Oleskelutilaa löytyy hallin viereisen aulan puolelta ja tilassa on myös bistro Nemo, jossa voi käydä herkuttelemassa. Mahdollisuuksien mukaan aikaa voi viettää myös omassa hotellihuoneessa tai sään salliessa ulkosalla. Muistathan käyttää käsidesiä, jota on tarjolla mm. info- ja ruusukepöytien luona.

 

Näyttelypaikka: Peurunka Areena, Peurungantie 85, 41340 Laukaa

Sisäänkäynti: Näytteilleasettajat saapuvat infokirjeen lopussa olevaan karttaan merkitystä Kylpylä Spa ovesta (ks. kartta lopussa) ja sisällä suunnataan aulan oikeanpuoleiselle käytävälle rokotustarkastus- / eläinlääkärijonoon, jossa jonotus tapahtuu turvavälit (1,5–2 m) huomioiden. Vasemmanpuoleista kaistaa pitkin mennään sisälle ja oikealta puolelta poistutaan näyttelytilasta. Ulko-oven eteen on mahdollista jättää tavaroita, mutta autot tulee siirtää välittömästi purkamisen jälkeen parkkipaikoille.

Parkkipaikat: Infokirjeen lopussa olevassa kartassa näkyvät P-merkillä merkityt parkkipaikat. Auton voi jättää kartalla olevan Peurungantien oikealla puolella oleville paikoille sekä tien varteen. Vasemmalla olevat paikat ovat varatut hotellin asiakkaille.

 

Ohessa muutamia näyttelyn kulun kannalta tärkeitä tietoja. Jos tarvitset lisätietoja tai muuta apua, toimihenkilömme auttavat mielellään ja vastaavat kysymyksiin. Toimihenkilöt näyttelyssä tunnistaa nimilapuista ja punaisista huppareista. Varmimmin tavoitat toimihenkilöt infopöydästä.

 

Eläinlääkärintarkastus

Eläinlääkärintarkastus suoritetaan pistokokein. Kaikilta kissoilta tarkastetaan näyttelysääntöjen mukaiset rokotukset ja todistukset (ks. https://www.kissaliitto.fi/) sisään tultuanne. Rokotustodistuksesta on löydyttävä viimeinen rokotuspäivä sekä viimeinen voimassaolopäivä. Tehosterokote on annettava vähintään 15 vuorokautta ennen näyttelyä eli lauantain osalta viimeistään pe 27.8. ja sunnuntain osalta viimeistään la 28.8. Kaikilla näyttelyyn osallistuvilla kissoilla on oltava mikrosiru. Eläinlääkärintarkastus ja ilmoittautuminen tapahtuvat molempina päivinä kello 8.30 – 9.30. Paikalla on oltava viimeistään 9.30. Mikäli kissa ei läpäise eläinlääkärintarkastusta, tulee se toimittaa pois näyttelypaikalta. (Ei soveltuvaa tilaa eläinlääkärin hylkäämille kissoille.) Tartuntavaaran vuoksi hylättyjen kissojen kanssa samassa taloudessa asuvat kissat eivät voi myöskään ottaa osaa näyttelyyn.

 

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen tapahtuu joko rokotustentarkastuksen tai eläinlääkärintarkastuksen jälkeen, heti hallin sisäpuolelle tullessanne. Rokotustentarkastuksen / eläinlääkärintarkastuksen /ilmoittautumisen yhteydessä toimihenkilöt varmistavat myös kissan / kissojen mukana tulevien ihmisten määrän eli 1 ihminen per 1 kissa. Näytteilleasettajat saavat tarrat, jolla pääsee takaisin näyttelytilaan päivän aikana. Ilman tarraa tulevia, asiattomia oleskelijoita, emme näyttelyhalliin päästä. Luettelosta voit tarkistaa kissasi numeron. Vahvistuskirjettä ei tarvitse tulostaa!

 

Kissan tiedot

Tarkista kissasi tiedot vahvistuskirjeestä sekä näyttelypäivänä näyttelyluettelosta. Luettelo on sähköinen, mutta hallin seinältä löydät myös tulostetun version luettelosta sekä osoitteen, mistä löydät sähköisen luettelon. Jos tiedoissa on korjattavaa, ilmoita siitä viipymättä näyttelysihteerille sähköpostitse show(at)keskis.net tai näyttelypäivänä ennen kissan arvostelun alkua sihteeristöön. Vastuu kissan oikeasta kilpailuluokasta ja mahdollisen kontrasigneerauksen pyytämisestä on kissan omistajalla. Kontrasigneeraus tulee pyytää tuomarilta arvostelutilanteen aikana.

HUOM! Kissasi kilpailunumeron löydät etukäteen Omakissasta, Näyttelyt-sivulta klikkaamalla näyttelymme riviä.

 

Kissojen hyvinvointi

Kissan hyvinvointi on kissanäyttelyn tärkein asia. Kissalle on tarjottava ruokaa, vettä ja hiekka-astiaa tarpeeksi usein. Kissan näyttelyhäkistä vähintään yksi sivu tulee olla hengittävää materiaalia (verkkoa tai muuta vastaavaa materiaalia) ilman vapaan kiertämisen turvaamiseksi. Huolehdithan näyttelyssä erityisesti myös yleisestä puhtaudesta. Suosittelemme, että kissalla olisi hygieniasyistä tarvittaessa arvostelussa mukana oma huiska. Valjastelu kissan kanssa on näyttelyssämme kielletty hygieniasyistä. Kuten ihmisten, myös eri talouksien kissojen välillä on mahdollisuuksien mukaan pidettävä turvavälit. Luethan vielä kissanäyttelyiden yleiset hygieniaohjeet osoitteesta https://www.kissaliitto.fi/terveys/nayttelyiden-hygieniaohjeet. Kissojen hyvinvointiasioissa voitte kääntyä toimihenkilöidemme puoleen.

 

Häkkijärjestys

Häkkipaikat on valmiiksi numeroitu turvavälit huomioiden. Jos katsot kissasi numeron jo etukäteen ja tutustut etukäteen julkaistavaan häkkikarttaan, löydät helpommin häkkipaikkasi ja helpotat turvavälien pitämistä. Kissakärryjen mukaanottoa näyttelyyn on pyrittävä välttämään. Niille ei ole soveltuvaa tilaa näyttelypaikalla ja ne tullaan tarvittaessa siirtämään hallin puolen käytäviltä halliin johtavalle käytävälle, jotta turvavälit pienen hallin kulkuväylillä on mahdollista pitää. Omien tavaroiden on mahduttava tarjoamamme häkkipaikan alle, sillä kulkuväylät on pidettävä vapaina. Kärryjen ja muiden tavaroiden säilyttäminen käytävillä ja häkkirivien päädyissä on ehdottomasti kielletty.

Jos haluat yhdistyksen tarjoaman häkin näyttelyssä, tarvitset kissaasi varten häkkiverhot näyttelyhäkin kolmelle seinälle, häkin päälle kattopalan ja pohjalle alustan (häkin korkeus on 56 cm, pohja 65 cm x 65 cm). Oman häkin minimikoko on 50 cm x 50 cm x 50 cm. Oman häkin on mahduttava häkkipaikkaan, jonka pinta-ala on 65 cm x 65 cm. Mikäli osallistut perjantaina talkoisiin, voit sisustaa kissasi häkin jo silloin.

Sponsorimme Tree of Pets (Monster kissanhiekka) tarjoaa näytteilleasettajien käyttöön kissanhiekat näyttelyvessoja varten. Hiekkalaatikot täytetään ruusukepöydän luona olevassa hiekkapisteessä. Hiekat on tarkoitettu ainoastaan näyttelyvessoja varten, ei kotiin/hotelliin vietäväksi.

Numerolappuja ja tusseja löytyy infopöydästämme.

 

 

 

 

Arvostelu, tuomarin parhaiden valinta ja paneelit

Arvostelu alkaa molempina päivinä klo 10.00. Omistajat voivat itse esitellä kissansa tuomarille.

Turvallisuussyistä tuomari saattaa pyytää laittamaan kissan tuomarihäkkiin, josta hän sen ottaa ja johon hän kissan palauttaa sieltä haettavaksi. Muistathan turvavälit myös arvostelualueella! Pyydämme näytteilleasettajia seuraamaan päivän molempien näyttelyiden tuomareiden arvosteluja ja tuomaan oman kissansa arvosteluun ajallaan, jotta näyttelyt etenevät sujuvasti. Tuomarin paras -valinnat tehdään heti laatuarvostelujen jälkeen. Tuomarin paras -valintojen ja paneelin välissä on tauko.

Paneelit ovat kumpanakin päivänä häkittömiä. Paneelipaikalle järjestetään koontialue, johon omistajat tuovat kissansa suoraan assistenteille. Kissa tuodaan alueelle vasta edellisen luokan paneelin aikana ja kissan saapumisesta ilmoitetaan paneelijärjestäjälle. Kissa luovutetaan paneeliin suoraan assistentille, jolla on kissan numero. Tämän jälkeen omistaja siirtyy paneelialueen reunaan vastaanottamaan kissansa. Kuulutuksia seuraamalla selviää paneelin tarkempi alkamisaika sekä paneelijärjestys. Pyydämme, että paneelia tulisivat seuraamaan vain ne näytteilleasettajat, kenen kissa kulloinkin on paneelissa.

Kissan esittelijällä tulee olla kissan numero näkyvässä paikassa aina, kun kissa viedään tuomarille arvosteluun, VP- ja TP-valintoihin tai paneelipaikalle.

Näyttely päättyy molempina päivinä klo 16.00. Paikalta saa poistua heti, kun kilpailu kissan osalta on ohi ja arvosteluseteli on haettu. Tätä myös vahvasti suosittelemme. Huomioi, että poistuessasi arvostelut tai näyttelyn loppupaneelit saattavat olla vielä kesken, joten poistuthan hallista hiljaa. Näyttelyn katsotaan päättyneen kissan kohdalta, kun se on arvosteltu ja omistaja on hakenut kissan arvostelusetelin. Poikkeuksena paneeliin jatkavat kissat, joiden kohdalta näyttely päättyy paneelin jälkeen. Arvostelun ja paneelin välillä kissa ei sääntöjen mukaan voi poistua näyttelytilasta.

Kaikkia näytteilleasettajia, keiden kissat eivät jatka paneeliin, pyydetään poistumaan näyttelytilasta välittömästi arvostelusetelin noutamisen jälkeen, jotta ihmismäärät hallissa saadaan pidettyä mahdollisimman pieninä.

 

Arvostelusetelit

Arvostelusetelit voi noutaa Peurunka Areenalle johtavalta käytävältä. Ruusukepöydästä saat arvosteluaseteliä näyttämällä kissallesi ruusukkeen. Osa ruusukkeista on vaihdettavissa leimoihin. Ruusukkeet ovat maksuttomia.

 

Muut tapahtumat: juhlan kunniaksi

Keski-Suomen kissayhdistys ry on vuonna 1991 perustettu yhdistys ja täyttää tänä vuonna jo 30 vuotta! Sen kunniaksi nimesimme tuplasertinäyttelymme Mirjamiksi ja Toiniksi. Näillä nimillä kunnioitamme jyväskyläläisiä kissamaailman vaikuttajia Mirjam Nummista ja Toini Tikkasta, jotka ovat jättäneet jälkensä myös Kes-Kisin historiaan. Juhlan kunniaksi arvomme näyttelypäivien aikana erilaisia palkintoja kaikkien kissansa näyttelyyn ilmoittaneiden kesken. Kissan numero toimii arpana. Palkintoina mm. leimakortteja, tauluja ja kissanpesiä. Palkinnot ovat noudettavissa ruusukepöydästä.

Toini Tikkanen

Toini Tikkanen oli jyväskyläläinen kissamaailman vaikuttaja ja myös FIFe-tuomari.
Toini kasvatti 1980-luvulla siamilaisia ja itämaisia kissoja kasvattajanimellä Peter-Panin.
Työuransa Toini teki Helsingin yliopiston limnologian laitoksella 1950-luvulta eläkkeelle jäämiseensä asti. Toinia kuvattiin Suomen kasviplanktontutkimuksen uranuurtajana. Toini Tikkanen kuoli vuonna 2007 81-vuotiaana Jyväskylässä.

Mirjam Numminen

Mirjam Numminen on jyväskyläläinen kissaharrastaja, joka tunnetaan kissojen luonnonmukaista hoitoa ja ravitsemusta käsittelevistä kirjoistaan, sekä lukuisista kissa-aiheisista artikkeleistaan.
Mirjamin oma rotu on burma, jota hän kasvatti yhdessä puolisonsa Esko Nummisen kanssa kolmella vuosikymmenellä kasvattajanimellä Arbiter. Työurallaan Mirjam toimi koulumaailmassa, sekä myöhemmin myös homeopatian ja luontaishoitojen parissa.

 

Yhteistyökumppanimme KISU ry:n terveiset

Lahjoita Kisu ry:n kissoille ruokaa ja tarvikkeita!

Otamme kiitollisina vastaan kaikenlaista kissojen hoitoon liittyvää lahjoitustavaraa kuten ruokaa, hiekkaa, bokseja, hiekkalaatikoita ja raapima-alustoja. Nyt on hyvä tilaisuus tuoda lahjoitustavaraa mukanaan näyttelypaikalle. Suurin tarve on tällä hetkellä pentujen ja aikuisten kissojen laadukkaalle ruualle, akuutimpana pentujen kuivaruoka. Lahjoitukset voi tuoda näyttelyn infopöytään.

Kissojen suojelu – Kisu ry on hädänalaisten kissojen oma yhdistys, toiminta-alueena Pirkanmaa, Uusimaa ja Keski-Suomi. Kisun tehtävänä on auttaa apua tarvitsevia kissoja, etsiä kodittomille uudet kodit, sekä edistää eläinsuojelutyötä. Yhdistyksellä ei ole toimitiloja, vaan kissat asuvat vapaaehtoisten luona, kunnes ovat valmiita muuttamaan uusiin, loppuelämän koteihinsa. Toimintamme pyörii lahjoitusvaroin. Meillä on tällä hetkellä Keski-Suomen alueella kymmeniä kissoja hoidossa. Mikäli lahjoituksia tulee yli Keski-Suomen Kisu-kissojen tarpeen, toimitamme ylimääräiset yhdistyksemme muille ensikotikissoille.

Kisu-kissat kiittävät avustasi!

 

Ravintolat ja kahvilat

Bistro Nemo

https://peurunka.fi/syo-majoitu/ravintolat/nemo-bistro/

Avoinna la ja su klo 9.00-21.00

Burgereita, pitsaa, salaatteja yms., lapsille omia vaihtoehtoja

Hinnat n. 10-17 €, lapsille n. 7-10 €

Muuta

Koronapandemian takia on vuoden loppuun asti voimassa muutama poikkeus näyttelysääntöihin, jotka koskevat mm. valmistumiseen vaadittavia serti-, maa- ja tuomarimääriä.  Voit lukea poikkeukset osoitteesta:

https://www.kissaliitto.fi/2021/nayttelysaantoihin-liittyvat-covid-19-poikkeukset-jatkuvat

FIFen näyttelysääntöjen mukaan kissan kynsien tulee olla lyhennetyt, kun se esitetään tuomarille. Kissojen trimmausta tulee välttää näyttelypaikalla. Roska-astiat on sijoitettu häkkien läheisyyteen. Muistathan huolehtia kissasi häkin ja sen ympäristön siisteydestä koko näyttelyn ajan.

Koronaviruksen suhteen Kes-Kis ry seuraa viranomaisten ohjeita. Näyttelyssä kiinnitetään erityistä huomiota maskien käyttöön, pintojen siisteyteen ja käsidesinfektioon. Muistathan desinfioida/ pestä kätesi usein ja huolellisesti ja muutenkin noudattaa varoivaisuutta. Noudatathan myös turvavälejä. Tärkeää tietoa ja lisäohjeita tautien torjuntaan löydät osoitteista:

 

Talkoot

Olet lämpimästi tervetullut näyttelymme pystytystalkoisiin perjantaina 10.9 n. klo 17 alkaen. Talkoolaisia pyydetään saapumaan klo 18.30 mennessä. Lauantaina näyttelyyn kissansa tuovat talkoolaiset saavat talkootöidensä lomassa pystyttää omat häkkinsä jo perjantaina. Näyttelyn purkutalkoot alkavat sunnuntaina heti näyttelyn päätyttyä. Tervetuloa auttamaan näyttelyn pystyttämisessä ja purkamisessa!

 

Lisätietoja

Näyttelypäällikkö: Satu Tillanen-Toivanen, satu.tillanen-toivanen(at)keskis.net, puh. 040 832 7209, yhteydenotot mieluiten sähköpostilla

Näyttelysihteeri: Kati Marjala show(at)keskis.net, puh. 040 759 7694, yhteydenotot mieluiten sähköpostilla

 

Tervetuloa Laukaaseen!